Dit is het plan voor vandaag.
Samen met Anouk en Tamar de hele dag de Kitzbüheler Alpen op de ski’s doorkruisen met als hoogtepunt de afdaling van de wereldberoemde Hahnekamm. Dat betekent vroeg opstaan en, ik beken, gelijk het moeilijkste gedeelte van de dag. Want onder het lekker warme dikke dekbed is het nog heerlijk vertoeven in mijn comfortabele bed. Buiten is het nog donker, maar de bakker heeft de ovenverse broodjes al bij de voordeur gezet. De dag begint dus met een lekker ontbijt en een heerlijk gebakken eitje met spek.

Inmiddels is de zon opgegaan en is het buiten heerlijk stil. De eerste zonnestralen zetten AnneWill in een warme gloed. Vanaf het balkon kijk ik naar beneden in het dal. Dat is nog met wolken bedekt, maar hier genieten we al van een onbewolkte hemel. Dat betekent dat het vandaag perfect weer wordt; het is Kaiserwetter.

We rijden met de auto naar de Panoramabahn in Hollersbach, een ritje van een kleine tien minuten en nemen de Bergbahn die ons in het skigebied brengt. Vroeg opstaan heeft zo zijn voordelen, want we worden op dit tijdstip beloond met vrijwel lege pistes, die perfect geprepareerd zijn. Je voelt en hoort de sneeuw knisperen onder de ski’s. Relaxed skiën we de pistes af, tot we aankomen bij de eerste echte uitdaging. We staan aan het begin van een steile afdaling. Even kijken we de piste af en dan beginnen we. De piste is echter van uitstekende kwaliteit en heeft een goede grip. Zo ronden we deze piste ook af. We komen vervolgens aan in het skigebied van Jochberg en skiën door naar de grote S-Bahn, die dit deel van het skigebied verbindt met het gebied van Kitzbühel en Kirchberg Het is altijd weer indrukwekkend om te zien, hoe de cabine onder de kabel hangt, waarbij het dal diep beneden je ligt. Na de oversteek kun je twee kanten op: of richting Kirchberg, of richting Kitzbühel. Wij kiezen vandaag voor de tweede optie. Na weer enkele pistes afgedaald te zijn, komen we aan bij de Hahnekamm, de beroemde piste waar op Wereldbekerwedstrijden worden gehouden. De grote vangnetten langs de verschillende afgronden zijn daar getuigen van. Wij hebben niet het snelheidsrecord gebroken, maar hebben de afdaling netjes en zonder kleerscheuren afgerond. Tijd om weer terug te skiën richting Hollersbach via andere pistes, maar niet nadat we ons zelf getrakteerd hebben op een lekkere Kaasnockerln in een ‘urige’ berghut.

Moe, een beetje rossig, maar voldaan, keren we aan het einde van de middag weer terug in AnneWill, waar we van een lekkere “Weizen” en warme chocolademelk met uiteraard iets lekkers erbij genieten. Inmiddels is het schemerig geworden. Tijd om de openhaard aan te steken en voor het eten nog te genieten van de warmte van de eigen sauna in AnneWill. Deze wondermooie skidag besluiten we met een lekkere maaltijd aan de lange eettafel, waarna we de avond afsluiten op de heerlijke loungebank bij de openhaard.

Vandaag is het 21 december, de kortste dag van de winter. Ook wel Midwinter genoemd. Dat wordt in Bamberg op een hele speciale manier ‘gevierd’: Bergen in Flammen. Mannen uit het dorp lopen de bergen van de Hohe Tauern op en steken op enkele bergtoppen grote vuren aan. Vanuit AnneWill zijn de vuren goed te zien. Dit jaar was de hemel helder en genieten we van deze bijzondere belevenis.

 

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT: