In het het magazine “Glutenvrij” van de Nederlandse Coeliakie Vereniging wordt aandacht besteed aan glutenvrij eten tijdens buitenlandse vakantie’s. Hieraan hebben wij de volgende bijdrage geleverd, aangezien je in de buurt van Chalet AnneWill heerlijk glutenvrij brood kunt kopen.

Op zevenjarige leeftijd kreeg onze dochter Tamar de diagnose coeliakie. Vooral de vakantieperioden bleken extra aandacht te vragen. Wij kunnen stellen dat het lekkerste glutenvrije brood in Oostenrijk is te vinden. Als vaste gasten van de Kinderhotels, die je vaak in Oostenrijk of Noord-Italië kunt vinden, merkten dat het heel wat voeten in de aarde had om met zekerheid glutenvrij te kunnen eten.

Hotel Bär in Serfaus bleek voor Tamar een glutenvrij eetparadijs te zijn. Maar Tamar werd ouder en daar hoorden geen Kinderhotels meer bij. In de zomer en winter bezochten we altijd met veel plezier Bramberg am Wildkogel. Op een dag ontdekten we dat in supermarkt Merkur in Mittersill heerlijk glutenvrij brood wordt verkocht. Niet van echt brood te onderscheiden en ook nog in vier soorten verkrijgbaar. Deze supermarkt heeft bovendien een goedgevuld glutenvrij schap.

Ook kun je in verschillende restaurants in Bramberg en in de omliggende dorpen prima glutenvrij eten. Als je bij het reserveren aangeeft dat iemand een glutenvrij dieet heeft, wordt hier goed rekening mee gehouden.

 

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT: