De Salzburg Super Ski Card

Sinds deze winter is de Wildkogel Arena aangesloten op de Salzburg Superskicard. Met deze kaart liggen oneindig veel pistes in 23 skigebieden op je te wachten. En dat op één skipas!

Dat betekent dat je vanuit Chalet AnneWill onbeperkt kunt skiën in bijvoorbeeld de Wildkogel Arena, de Kitzbüheler Alpen, de Zillertal Arena, Zell am See/Schmittenhöhe en Kaprun, Skiwelt Wilder Kaiser/Brixental, Skicircus Saalbach Hinterglemm, Ski Amadé, Salzburg Sportwelt en nog meer… Oftewel circa 2.500 km aan pistes.

Afgelopen voorjaarsvakantie hebben wij met veel plezier van deze kaart gebruik gemaakt.

We beginnen altijd in het lokale skigebied Wildkogel Arena om even lekker in te skiën en als afsluiting van de dag met de slee de langste rodelbaan ter wereld af te roetsjen. 14 km lang en van 2100 naar 800 meter.

Zo hebben we het gebied van de Kitzbüheler Alpen doorkruist. Dit skigebied is al vier keer op rij uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld! Uiteraard mag daar de afdaling van de wereldberoemde “Streif”, oftewel de Hahnenkamm niet ontbreken. Maar ook de afdaling naar het rustige Skirast is zeker de moeite waard.

In het aangrenzende Skiwelt Wilder Kaiser/Brixental kun je de uitgezette Skiweltronde volgen. Gewoon de groene bordjes volgen en je maakt een prachtige dagtocht van 80 km. In dit uitgestrekte gebied kun je in elk dorp opstappen en deze route volgen, zowel met de klok mee als tegen de klok in.

Wil je een dag van het echte hooggebergte genieten? Ga dan naar Kaprun. Het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn ligt boven de 3000 meter en ben je omringt door de hoogste bergen van Oostenrijk.

Wil je een mooie skidag beleven, waarbij je vanaf de toppen kunt genieten van mooie uitzichten op het bekende meer van Zell am See? Ga dan naar de Schmittenhöhe. Ook vanuit AnneWill met de auto eenvoudig te bereiken.

Ook de bekende Zillertal Arena behoort tot de mogelijkheden. Vanuit Chalet AnneWill in circa 20 minuten te bereiken. Via Hochkrimml kun je op de Gerlosplatte beginnen en ski je in één ruk door naar Gerlos. In de Zillertal Arena liggen 145 km aan pistes op je te wachten.

Wat ook opvalt in deze uitgestrekte skigebieden, dat het zelfs in de voorjaarsvakantie op veel pistes niet druk is en als je er ’s ochtends vroeg bij bent, dan heb je zelfs pistes voor jezelf!

Kortom, skiën met de Salzburg Ski Card is pure wintersport en “Schifahren ohne Ende”.

 

    

 

 

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT: