<span>Actief</span> in de bergen

Actief in de bergen

Wandelen

Bergwandelen

Vele bergwandelingen op vele niveau’s kun je maken in de zijdalen van de Hohe Tauern, vanaf Mittersill tot aan het Krimmler Achental en op de Wildkogel en in het Mühlbachtal (is onze achtertuin). Er zijn verschillende themawegen. In het Hollersbach, het Habachtal (speciaal gericht op families) en in bijna alle andere dalen. Je kunt wanneer je geoefend bent hoger gaan wandelen en zelfs als je dat wilt onder begeleiding de Grossvenediger beklimmen onder leiding van een gids. Wijzelf hebben veel ervaring in dit gebied en zullen ervoor zorgen dat je in AnneWill kaarten e.d. kunt vinden, om mooie dagtochten voor te bereiden. Mocht je dat thuis al willen doen, kijk dan alvast eens op deze interactieve kaart. Deze kaart is ook in andere talen te openen.

Mountainbiken

Wat is er mooier om met de gondel direct naar de top van de Wildkogel te gaan en van daaruit naar beneden te rijden met je fiets. Dat kun je op een rustig tempo doen – via o.a. de Geisl-hochalm en het Mühlbachtal of – zeer uitdagend – via de nieuwe Nine Knights Trail (alleen voor ervaren Mountainbikers). In totaal vind je hier 720 km aan  mountainbike-routes, die direct voor de deur van Chalet AnneWill beginnen! Een moutainbike kun je prima huren in Bramberg.

Fietsen

Hier liggen ruim 1.800 km. fietsroutes op je te wachten. Naast wandelen is dit de tweede zomersport in dit gebied. Je kunt in Bramberg heel goed fietsen huren, er zijn zelfs E-bikes te huur en accu-laadstations gebouwd. Langs de Salzach vind je de Tauernradweg.

Golfen KitzbuhelGolfen

  • Mittersill/Stuhlfelden – goed onderhouden 18 holes baan tussen het boerenland met een mooi clubhuis, waar het goed toeven is. Fijne baan met enige challenge holes, geschikt voor hoge en lage handicappers (op 15-20 minuten rijden). In het dal gelegen met vrij uitzicht naar de bergen.
  • Kitzbuhel – Golfplaats Eichenheim – op een prachtig gelegen terrein, aan de rand van Kitzbühel, ligt deze 18-holes baan. Met aan de ene kant uitzicht op de Wilde Kaiser en aan de andere kant de Jochbergpas. De hele dag in de zon, met uitstekende voorzieningen. En daarmee één van de mooiste banen van de Alpen.
  • Zell am See/Kaprun –  fraaie golfclub met internationale allure en sfeer en twee 18-holes banen: de Kitzsteinhorn – die uitdagender en langer is dan de  andere baan de Schmittenhohe. Vrij vlak maar met een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Populaire baan.

Zwemmen

  • Zwembad Muhlbach – een mooi openluchtzwembad, dat je wanneer je goed kijkt, vanaf het balkon van AnneWill kunt zien liggen in het dorp Muhlbach ongeveer 5 minuten vanaf AnneWill gelegen. Wanneer je de afslag bij Muhlbach neemt, sla je rechts af richting het zuiden. Vanaf hier wordt het zwembad aangegeven.
  • Zwemmeer Hollersbach –  wat hebben we hier bij warm weer lekker gezwommen in het koele water. Er is hier een grote ligweide waar je tegen borg een parasol kunt huren. De borg krijg je weer terug als je aan het einde van de dag de parasol weer inlevert. Er is een restaurant waar je iets kunt eten/drinken en je bijvoorbeeld een ijsje kunt kopen. Prima parkeergelegenheid. Je vindt het zwemmeer bij afslag Hollersbach op ongeveer 10 minuten vanaf AnneWill, sla rechtsaf, steek de spoorwegovergang over (goed uitkijken) en vervolgens is het zwemmeer aan je rechterhand gelegen.
  • Zwembad Kristallbad – voor dit overdekte moderne zwembad met buitenbad en glijbaan, moet je iets langer in de auto zitten. Ongeveer 15-20 minuten is het rijden naar Wald een dorpje ten westen van Neukirchen gelegen. Let goed op! Het zwembad is aan je rechterhand gelegen, direct na de tunnel. Prima voorzieningen, eigen parkeerterrein en met ruime kleedkamers.